fbpx

Vatrogasna vozila

Izrada, modifikacija i nadogradnja vozila, te dodatna oprema i servis

Pružamo slijedeće usluge

Vatrogasna vozila i nadogradnje

Otvoreni smo za suradnju prilikom definiranja glavnih zahtjeva i tehničkih karakteristika vozila, kao i za prilagodbu vozila specifičnim zahtjevima i potrebama kupca. Stavke poput rasporeda ugradnje opreme unutar vozila definiraju se u suradnji s naručiteljem, koji si na taj način osigurava zadovoljstvo konačnim rješenjem.

DuTrax ekstrudirani profili omogućuju nam fleksibilnost prilikom konstruiranja nadogradnji, čime pokrivamo širok spektar zahtjeva vezanih uz veličinu, oblik i namjenu vozila.

Površinska zaštita i ostvarivanje antikorozivnosti upotrebom odgovarajućih materijala i premaza je prioritet, zbog čega u proizvodnji koristimo nehrđajući čelik i eloksirani aluminij, a komponente izrađene od konstrukcijskih čelika se cinčaju.

Izrada kompletnog vatrogasnog vozila

Više

Razvijamo kompletno vatrogasno vozilo prema zahtjevima kupca. Prilagođavamo se podvozjima različitih proizvođača i radimo vozilo prema Vašim potrebama.

Nadogradnje vozila, spremnike vode i pjenila, spremnike goriva i sustave za gašenje požara izrađujemo po mjeri i prema individualnim potrebama kupca.

Signalizaciju i upravljačke sustave realiziramo prema direktnim zahtjevima i potrebama naručitelja.

Modifikacija vatrogasnog vozila

Više

Pružamo uslugu modernizacije vozila i prilagodbe postojećih nadogradnji, modificiramo postojeće vozilo i nadogradnju prema Vašim potrebama.

Nadogradnje vatrogasnih vozila

Više

Izrađujemo i ugrađujemo nadogradnje na sve vrste vozila, od osobnih automobila i zapovjednih vozila do teretnih vozila, sukladno Vašim potrebama.

Dodatna oprema i specijalizirani nosači

Više

Ugrađujemo dodatnu opremu i nosače opreme koje izrađujemo po mjeri, sukladno vrsti opreme, poziciji ugradnje i raspoloživom prostoru. Nosači jamče sigurnost od pomicanja opreme tijekom vožnje i dizajnirani su za brz i lagan pristup opremi.

Pružamo uslugu ugradnje zvučne i svjetlosne signalizacije na vozila, te implementaciju upozoravajućih sustava.

Servis vozila i nadogradnji

Više

Obavljamo servise vatrogasnih vozila, popravke i redovno održavanje nadogradnji, elektro komponenti i sustava za gašenje požara.

Modeliranje i ispis 3D objekta

Više

Fleksibilnost izrade složenijih polimernih komponenti vozila i brzinu izrade prototipa osiguravamo tehnologijom 3D ispisa. Tehnologija kojom se koristimo je "fused filament fabrication" - FFF gdje se kao materijal koristi polimerna žica namotana na kolut.

U ponudi imamo razne vrste polimernih materijala pri čemu se odabir naprikladnije temelji na više faktora od čega su najvažniji mehanička svojstva gotovog proizvoda, UV postojanost, jednostavnost izrade, izgled, temperaturna postojanost itd.

Za suradnju i izradu ponude pošaljite gotov 3D model u .stl formatu ili pošaljete slike i okvirne dimenzije predmeta nakon čega odrađujemo modeliranje i 3D ispis.

Gotova vozila

PROJEKTI

Renault Master DOKA 2.3 dci

DuTrax demo vozilo za prijevoz vatrogasaca i opreme

 • Brzo, okretno i kompaktno
 • Za prijevoz vatrogasnog odjeljenja od 6 članova
 • Opremljeno s vatrogasnim armaturama i opremom za gašenje požara
 • Visokotlačni modul s 200l vode i 20l pjenila
 • Eloksirane aluminijske rolete sa senzorom otvorenosti
 • Krov nadogradnje izrađen je od protukliznog kompozitnog panela, na kojem je ugrađena vatrogasna oprema
 • Vodonepropusna krovna kutija za smještaj opreme, s ugrađenom LED rasvjetom
 • Lagana aluminijska nadogradnja od eloksiranih profila
 • Multifunkcionalni zaslon osjetljiv na dodir, za upravljanje rasvjetom i zvučnom signalizacijom
 • Stražnja kamera za vožnju unatrag, upravljana preko multifunkcionalnog zaslona
 • Sva vanjska i unutarnja rasvjeta i bljeskalice izvedene su u LED tehnologiji
 • Oprema ugrađena prema željama i specifikacijama kupaca, s nosačima po mjeri
Mitsubishi L-200

Zapovjedno vozilo JVP Krapina

 • Ugrađena svijetlosno-zvučna signalizacija

ČPP

često postavljana pitanja

možete li napraviti nadogradnju na već kupljeno vozilo?

Da, neovisno da li ste Vi kupili vozilo (šasiju) ili mi radimo cjelokupni proces za Vas, nadogradnju izrađujemo u potpunosti prema Vašim potrebama. Također je moguća i modifikacija postojećeg vozila/nadogradnje ili izrada potpuno nove.

izrađujete li nosače za opremu?

Da, nosači koje izrađujemo su u potpunosti prilagođeni Vašem vozilu i opremi koju posjedujete. Poštujemo ergonomiju i ekonomičnost, zato koristimo najkvalitetnije materijale i zaokretno-izvlačne mehanizme.

da li pružate ugradnju samo svjetlosne, ili i zvučne signalizacije?

Oboje. Moguća je izrada potpuno nove svjetlosno-zvučne signalizacije ili izmjena postojeće (zastarjele i/ili neispravne). Sva svjetlosna signalizacija je bazirana na novoj LED tehnologiji, dok zvučna ima više upozoravajućih tonova te ugrađen razglas.

zainteresirani smo za dodavanje boljeg osvjetljenja...

Ovisno o specifikacijama vozila, preporučujemo ugradnju pneumatskog rasvjetnog stupa, koji Vam pruža osvjetljenje u 360°. Takva rasvjeta je automatizirana, te omogućava nesmetani rad vatrogasaca i u najtežim uvjetima.

imate li mogućnost izmjene vizualnog identiteta vozila?

Da, isto možemo prilagoditi lakiranjem ili naljepnicama, te strateškim razmještajem nosača, roleta, rasvjete i sl.

pružate li mogućnost nadogradnje ili zamjene vatrogasne pumpe?

Da, svakako. Ukoliko se radi o neispravnoj pumpi, nedovoljnoj snazi ili imate vlastite zahtjeva za spojem vatrogasne armature javite nam se s povjerenjem.