fbpx

Radni procesi

Projektiranje, razvoj i proizvodnja

Vrhunski stručnjaci i inženjeri

Projektiranje i razvoj

Projektiranje, razvoj i proizvodnju baziramo na višegodišnoj suradnji s inozemnim poslovnim partnerima koji teže ka najvišim industrijskim standardima.

Sve navedeno ne bi bilo moguće bez vrhunskih zaposlenika, stručnjaka u svojim poljima, te kvalitetnih inženjera, a sve uz primjenu novih strojeva i strukturiranih tehnoloških procesa, zahvaljujući matičnom poduzeću – Dundo-promet d.o.o.

Projektiranje i razvoj

%

Kontrola

Projektiranje i razvoj

Mehanika

Upotrebom suvremenih CAD tehnologija razvojni tim radi na projektiranju i optimiziranju nadogradnji, spremnika vode i pjenila, spremnika goriva i sustava za gašenje požara.

Razvijamo kompletno vozilo prema ulaznim podacima i zahtjevima. Sukladno šašiji koja je odabrana za projekt, konstruiramo nosivu konstrukciju i nadogradnju, prilagođavamo se šasiji i radimo pripremu za prihvat svih potrebnih komponenata na vozilu.

DuTrax aluminijski ekstrudirani profili jedan su od proizvoda našeg razvojnog tima. Profili su razvijeni specifično za DuTrax nadogradnje i omogućuju nam fleksibilnost prilikom konstruiranja i efikasnost prilikom montaže. Aluminijska struktura pruža čvrstoću i omogućuje da ostvarimo nisku ukupnu masu vozila. Eloksirani sloj na profilima štiti nadogradnju od korozije i pridonosi vizualnom dojmu.

Elektrika

Razvoj elektro odjela obuhvaća programiranje i realizaciju svih programa i sustava upravljanja na vozilu upotrebom suvremenih metoda i alata.

Ugrađena signalizacija, sustavi za gašenje požara i dodatna oprema upravljana je preko središnje upravljačke jedinice koja komunicira s postojećim sustavom šasije.

Razvijamo vlastite sustave za upravljanje i integriramo traženu opremu u vozila.

Svakom vozilu pristupamo individualno te prema ulaznim podacima i traženim parametrima koje trebamo ostvariti razvijamo sustave upravljanja i napajanja električnom energijom.

Projektiranje i razvoj 1
Projektiranje i razvoj 2
Projektiranje i razvoj 3
Projektiranje i razvoj 4

Novi strojevi i tehnološki procesi

Proizvodnja

Lasersko rezanje

Više

Preciznost i kvalitetu rezanih komponenata osiguravamo upotrebom lasera te na taj način imamo mogućnost potpune prilagodbe proizvoda kupcu. Laserska tehnologija nam omogućuje širok spektar rješenja i opcija kod konstruiranja komleksnijih elemenata i oblika.

CNC savijanje

Više

Savijanje limova se odrađuje na CNC savijačicama čime osiguravamo kvalitetu i prilagodbu proizvoda potrebama tržišta te zadržavamo prostor za inovativnost i originalna rješenja koja možemo realizirati.

Zavarivanje

Više

Proizvodnja vatrogasnih vozila podrazumijeva korištenje tehnologije zavarivanja različitih materijala. Dostupna tehnologija i kvalificirana radna snaga osigurava nam kvalitetu kod zavarivanja konstrukcijskih čelika, nehrđajućih čelika i aluminija.

Lakiranje

Više

U novoizgrađenoj industrijskoj kabini za lakiranje obavljamo cjelokupni proces lakiranja svih komponenti vozila.

Pokraj kabine za lakiranje se nalazi i komora za pjeskarenje u kojoj se provodi priprema komponenti za lakiranje.

Lakiranje se provodi u više faza i slojeva, u kontroliranim uvjetima prema suvremenoj tehnologiji s alatima i materijalima provjerenih proizvođača.

s

Elektroinstalacijski radovi

Više

U proizvodnom pogonu vršimo ugradnju kompletne elektrike na vozilu, spajanje na elektro sustav šasije, prilagodbu i razmještanje originalnih komponenti (npr. baterije) u skladu s nadogradnjom i što boljom iskoristivosti prostora.

Radimo ožičenje kompletne nadogradnje i svih ugrađenih sustava unutar vozila.

Ugrađujemo svjetlosnu i zvučnu signalizaciju, unutarnje i vanjsko osvjetljenje kabine i nadogradnje te integriramo upravljački sustav u vozilo.

Upravljačke sustave sustava za gašenje instaliramo prema vlastitim programima i implementiramo ih sukladno specifičnim zahtjevima i potrebama naručitelja.

1

Montaža

Više

Početak montažnih radova na vozilu označava ulazak šasije u proizvodni pogon, nakon čega se na njoj se obavljaju svi pripremni radovi, modifikacije i prilagodbe za prihvat nadogradnje uz strogo poštivanje i pridržavanje uputa proizvođača šasije. Radi se spajanje na pneumatski sustav šasije i povlači se pneumatska instalacija.

S druge strane pogona radi se na pripremi podsklopova, sklapanju nadogradnje, gazišta, vrata i ostalih komponenata.

Aluminijsku konstrukciju nadogradnje ugrađujemo na šasiju, montiramo rolete, gazišta, vrata i poklopce čime zatvaramo nadogradnju.

Odrađujemo kompletnu proizvodnju i ugradnju vatrogasnog sustava, ispitivanje i optimizaciju te puštanje u rad.

Izrađujemo i ugrađujemo nosače za opremu prema rasporedu koji radimo u dogovoru s kupcem, specifično prilagođene vozilu, opremi i raspoloživom prostoru.